Meer over Mies

Volg mijn fotoprojecten op:

Mies Cosemans

Mies Cosemans (°1983) is een freelance fotograaf en copywriter uit Hasselt. Ze studeerde politieke wetenschappen, heeft een verleden in media en communicatie en schoolde zich in avondschool om tot fotograaf. In haar beelden combineert ze eenvoud met licht. Altijd schemert haar engagement en interesse in de mens door.

Zo zette ze op fragiele en authentieke wijze mensen centraal in haar beeld- en podcastreeks Gezichten. Samen met VRT-radiomaker Mathijs Bijnens ging ze, tijdens het fotograferen, in gesprek met tien mensen over een grote verandering in hun leven. Met de steun van Atelierwerking Vonk kon ze in een van de Begijnhofhuisjes in Hasselt haar foto-atelier opstellen. De resultaten van deze reeks kan je bekijken en beluisteren op podcastplatformen als Spotify, iTunes, Google Podcasts … of op deze website. 

In de reeks We zullen doorgaan richtte ze, tijdens de strenge coronalockdown, haar lens op haar twee dochters van zes en negen jaar. Dat leverde een reeks vertederende huistaferelen op, herkenbaar voor veel mensen. De beelden tonen hoe veerkrachtig kinderen zijn, hoe ze blijven doorgaan, ook wanneer ze geconfronteerd worden met een van de grootste crises ooit.

In diezelfde periode maakt Mies ook de reeks zelfportretten In Between. Door een gebrek aan menselijke warmte en sociaal contact voelt ze zich vervagen. Dat levert een reeks intieme en breekbare zelfportretten op. Die staan van 20/03/22 tot 22/05/22 tentoongesteld in Cultuurcentrum Hasselt.

%d bloggers like this: